Eilen tiistaina siivosin kämppäni lattiasta kattoon ja pesin koko vaatevarastoni. Päätin tarttua arjen askareisiin asenteella, mutta kyllä se tylsältä tuntui kaiken hauskanpidon jälkeen. Kuin palkinnoksi ahkeruudestani törmäsin iltakävelyllä Tiomanilla tutustumaani poikaporukkaan, ja harmaa päivä kirkastui kummasti.

164220.jpg

Tänään keskiviikkona istuin ekat luentoni - kaksi tuplatuntia. Luen koko syksyn pelkkää humanistipuolta; kolme (vaihtareille suositeltu määrä) moduliani ovat: Representing Singapore, Singapore Society ja Rice, Spice & Trees: Peasants & Agrarian Society in Southeast Asia. Kaksi ensimmäistä ovat aika lailla simppeleitä ekan vuoden kursseja - massaluennot valtavissa saleissa.


Viimeinen vaikuttaa tosi mukavalta ja ehkä jopa haastavalta. Meitä on vain kymmenen hengen pienryhmä, ja luennoitsija  on itse kierrellyt pitkin poikin Kaakkois-Aasiaa tekemässä tutkimustyötä aiheesta. Niinpä hän kertoo paljon hauskoja juttuja matkoiltaan ja puhuu selkeää englantia. Paikallisen kulttuurin paras puoli on, että täkäläiset eivät ole tippaakaan aamuihmisiä. Luennoitsija sanoi, että voimme hyvin syödä aamiaista kuunnellessa, ettei tarvitse herätä niin aikaisin, kun luento alkaa jo kympiltä!

238689.jpg

Alan nähdä myös ruokakuttuurin hyvät puolet. Ruisleipää ja Fazerin sinistä on kova ikävä, mutta enemmän tai vähemmän rohkeasti kokeilemalla oon löytänyt ihania uusia makuja. Riisi ja nuudelit ovat täällä laadukkaita; kana ja kasvikset on yleensä friteerattu mukavan rapeiksi tai kypsennetty maukkaassa liemessä. Parasta on, että cokis on älyttömän halpaa - 50c/0,5l (wink-wink, Ville).

Tulin juuri viihteeltä. Singaporen yö on siis nähty ekaa, mutta ei todellakaan vimppaa kertaa! The Butter Factory oli siisti ja laadukas yökerho, mutta juomat varsin hintavia. Viihtyisyyttä lisäsi se, että kukaan ei tupakoinut sisällä. Meininki tuntui kovasti kotoisalta: osa miehistä oli jo alkuillasta aivan naamat; mä otin lattian haltuun ja tanssin loppuun asti.

238871.jpg

Suunnittelin taktisesti opintoni niin, että mulla on koulua vain keskiviikkoisin ja perjantaisin. Keskiviikko on Singaporessa paitsi pikkulauantai, monessa baarissa myös ladies'night, jolloin naisille kaikki on ilmaista. Siksi torstaisin on mukavaa ottaa lepoa. Vapaat maanantait ja tiistait mahdollistavat pitkät viikonloppureissut.

Huomenna (tai oikeastaan tänään) aion nukkua puolillepäivin ja lähteä sitten Mickan, Outin ja Vesan kanssa Clementiin shoppailemaan.