Torstaina aamuviideltä istahdin taksiin Mickan, Outin ja Vesan kanssa, ja matka Malesiaan alkoi. Bussissa linnoittauduin takapenkille ottamaan aikaisen välikuoleman marimekkopeiton alla -  suomineito edustaa.  Maitse pääsimme Mersingiin asti ja siitä pikaveneellä melkoista kyytiä Tiomanin länsirannikolle. Varsinaisen vuoristoradan koimme kuitenkin vasta päättäessämme hylätä täpötäydet turistirysät ja ottaa yhdessä mukavan hollantilaispariskunnan kanssa maasturikyydin itärannikolle. Ainoa vuoristoisen viidakon läpi kulkeva tie oli vielä pahasti vaiheessa, ja fiksuna tyttönä otin istumapaikan ylikuormitetun autoparan tavaratilasta.

163364.jpg
Aamuaurinko ja hiljainen ranta

Emme olleet varanneet majapaikkaa etukäteen, mutta kuski vei meidät suoraan Mananaan, josta saimme Mickan kanssa seaside-bungalowin. Aamuisin piti avata ikkuna tai ovi nähdäkseen meren ja harpata kymmenisen askelta ollakseen vedessä. Hassuinta oli, että pohjoismaiset tuttumme Soren, Simon ja Sofie olivat päätyneet samoille mestoille pari päivää ennen meitä. Ranta oli täydellisen upea ja lähes kokonaan vain meidän käytössämme. Pääsimme pian beach volleyn makuun, ja sitä tulikin pelattua joka päivä.


238674.jpg
Suomalaislapset malesialaismaisemissa

Perjantaina patikoimme pienellä porukalla merkittyä polkua viidakon läpi vesiputoukselle. Matkalla tapasimme apinoita, ghekkoja, lepakoita ja perhosia.  Putouksen vesi oli ihanan viileää, ja oikeassa paikassa istumalla sai hartiahieronnan.  Pulikoidessamme kaikessa rauhassa taivas alkoi tummua, ja pian jo jyrähteli. Taisimme tulla paluumatkan puolet menoa nopeammin paetessamme polut liukastavaa rankkasadetta ja ukkosta. Mahtava kokemus! Illalla juhlimme Vesan syndejä tanskalaisen juomapelin merkeissä, ja ihme kyllä mä olin vimppana pystyssä auttamassa kavereita nukkumaan. Lopulta istuin kolmisin Sorenin ja paikan omistajan kanssa pelaamassa vimpoista shoteista. Soren oli kyllä ottanut vähän reilummat pohjat kuin mä.

238669.jpg
Vesa tykkäsi kovasti tästä asetelmasta

Lauantaina paikalle saapui ylläriylläri bussillinen meidän Singaporen-yliopiston vaihtareita! Multa kyseltiin jatkuvasti, voinko todella olla suomalainen, kun mulla on niin reipas rusketus - sitä se Malesian aurinko tekee. Pelasin saksalaispoikien kanssa futista, mikä oli huisin hauskaa upottavassa rantahiekassa. Illaksi oli järjestetty grillibileet, ja joku saksalaisista kiipesi palmuun hakemaan mulle kookospähkinän, jota sitten täytettiin vodkalla ja spritella - kookos antoi ihanan maun drinksuille. Tanssimme, lauloimme ja juoksimme puoliltaöin mereen vaatteet päällä - kuu oli melkein täysi ja maalasi vedenpintaan hopeisen sillan.

238672.jpg
Micka, Vesa, Soren ja hollantilaispari - mun ottama kuva

Tänään sunnuntaina palasimme Singaporeen, ja huomenna on kai pakko alkaa setviä kurssivalintoja. Mun luennot alkaa luultavasti keskiviikkona. Tapasin asuntolani illallisella jenkkiläisen Calin, joka pyysi mua daamikseen huomisille juhlaillallisille - täytynee kai käydä ostamassa korkkarit!

238673.jpg
Paluumatkallakin tytöiltä irtosi vielä Jenkki-smile