Perjantaina huristelimme Mickan ja Vesan kanssa julkisilla ensin Singaporesta Malesian rajan yli Johor Bahruun (JB) ja edelleen Kuala Lumpuriin (KL). Käytännössä aikoopa matkustaa minne tahansa Malesiassa, edullisinta on vaihtaa JB:ssa paikallisbussiin. Löysimme Kuala Lumpurissa nopeasti kivan hostellin China Townin kulmilta ja ennätimme jo perjantai-iltana pyörähtää ostoksilla ennen kuin Central Marketin putiikit sulkivat ovensa.

177133.jpg

Illan pimeydessä KL kaikkine valoineen näytti mun ja Mickan mielestä joulumaalta - pakkanen vain puuttui. Singaporen sateiden jälkeen mä ainakin nautin paahtavasta kuumuudesta ja jatkuvasta auringonpaisteesta. KL tuntuu muutenkin mun kaupungilta; siellä on siistiä ja kaunista, mutta kuitenkin rento ote elämään ja sopivasti menoa & meininkiä. Ruoka on halpaa ja jälkkärit - joita voi hyvin syödä kolmesti päivässä - taivaallisia. Siis jätskiannokset, suklaamuffarit, vastapaistetut pikkuleivät....

177169.jpg
Vesa ikuisti mut halailemassa puita. Kivankokoinen kaveri. Siis puu. Ei Vesassakaan mitään vikaa. Heh, tää oli siis lyhyt ja ytimekäs kuvateksti. Jatketaanpas..

177135.jpg

Petronas Twin Towers Skybridge on Kuala Lumpurin-kävijän ehdoton ykkösnähtävyys. Kaksoistornin puoliskoja yhdistävälle näköalasillalle pääsy on ilmainen, mutta päivittäinen kävijämäärä rajoitettu. Olimme lauantaiaamuna riittävän ajoissa paikalla ja tapasimme torneilla ylläriylläri tuttuja Singaporesta. Varsinkin Davidia ja Basilia oli kiva nähdä, ja panimme mietintämyssyyn idean yhteisestä Borneon-visiitistä viikon mittaisen luentotauon paikkeilla. Näköala sillalta oli vaikuttava, ja tykkäsin etenkin kaupunkia ympäröivistä kukkuloista.

177167.jpg

Maltoimme Mickan kanssa vielä piipahtaa puistossa ja suihkulähteillä ennen kuin katosimme shoppailijan ihmemaahan. Päivän päätteeksi totesin ostaneeni kahdet kengät, neljä laukkua, kaksi hametta, viisi toppia ja mun mittoihin fiksatun kokopitkän silkkisen iltapuvun. Onneksi meillä oli vain yksi päivä aikaa shoppailla!

Illalla söin tähänastisen listaukseni parhaan aterian kiinalaisessa ravintolassa, jonka sisustus ja tunnelma oli elämys itsessään. Viihteelle oli tietenkin päästävä, koska KL on myös baarikärpäsen päiväuni. Valkkasimme Mickan ja Vesan kanssa pikkuisen reggaekapakan, jossa sattui olemaan livebändi paikalla. Kaikki cocktailit irtosivat alle eurolla, ja pääsin taas tanssaamaan reggaen tahtiin. Voitin molemmat biljardipelini Vesaa vastaan, mutta pakko myöntää että toisessa yksi baarin työntekijöistä pussitti ohimennen mulle pari palloa. Hän oli paitsi bilistaituri vailla vertaa myös hauska tyyppi ja todellinen Him-fani! Laulettiin siinä sitten jossain vaiheessa iltaa duettona Gone With the Sin. Minkähän takia paikka tyhjeni yllättäen?

177134.jpg

Sunnuntaina lähinnä söimme ja ostimme matkaeväitä - lue suklaamuffareita - ennen kuin lähdimme paluumatkalle. Jää muuten vimpaksi kerraksi, kun palaan sunnuntaina Singaporeen. Eka bussi oli kaksi tuntia myöhässä liikenneruuhkan takia. Jouduimme vaihtamaan kahdesti ja odottamaan ja odottamaan. Rajalla passintarkastukseen halusi ainakin miljoona ihmistä yhtäaikaa. Pääsimme kuitenkin lopulta takaisin kotiin - ehkä ekaa kertaa ajattelin Singaporea kotinani - ja tuntui kivalta palata kampukselle.


177146.jpg

Maanantaista keskiviikkoon tein jotain aivan uutta - keskityin opiskeluuni. Tuotin kirjallisuuskurssini ekan arvosteltavan tekstin, joka oli keskelle novellia lisätty uusi luku (250-500sanaa) ja oman työni analysointi (500-750sanaa). Hupaisaa, että tehtävänanto vaati noudattamaan kirjailijan tyyliä niin tarkasti, ettei oma teksti erotu alkuperäisestä, vaikka mulle olisi ollut riittävän haasteellista vain kirjoittaa täydellistä englantia. Toisen kurssin suoritusvaatimuksiin kuuluu ryhmätyö, jonka laitoimme onnistuneesti alulle suomalais-saksalais-uusiseelantilais-indonesialaistiimin voimin. Luentojen lisäksi osallistuin kahden kurssin tutoriaaleihin, jotka ovat lähinnä ohjattua keskustelua pienryhmissä. Niitä on tästä lähtien joka toinen viikko.

Yhden kurssin tutoriaalit ovat ikävästi perjantaisin, mikä voisi rajoittaa matkustelua, mutta ei sentään! Kirjoitin luennoitsijalle meilin, jossa ilmoitin asiallisesti, että opiskelu uhkaa häiritä matkojani. Hän vastasi, että voin huoleti skipata pari ekaa tutoriaalini ja nauttia matkustelusta. Niinpä lähdemme Mickan kanssa perjantai-aamuna pitkäksi viikonlopuksi Tiomanille, ja mid-semester breakin aikaan suuntaamme Borneoon Vesan, Basilin ja Davidin seurassa. Virallisesti meillä olisi vain viikon tauko opinnoista, mutta päätimme ottaa toisen viikon ommoo lommoo ja varasimme lennot Sabahaan pe 22.9. - su 8.10.

Keskiviikkona juhlittiin jenkkiläisen Calin syndejä. Oli kivaa aloitella ja lähteä viihteelle pitkästä aikaa pelkästään poikaporukalla - muahan ei tietenkään lasketa tytöksi. Samaan taksiin istahtivat mauritiukselta kotoisin oleva Yannick, kanadalainen David ja venäläis-saksalainen Vasili, jotka ovat kaikki kivoja poikia. Yannickin kanssa tuli taas puhuttua ja myöhemmin kirjoiteltua ranskaa, mikä on hyödyllistä, mutta tuntuu aluksi tosi vaikealta.

Keskiviikko on Singaporessa aina ladies'night, joten ilta oli mulle ilmainen. Samaan baariin oli eksynyt yllättävän paljon tuttuja, ja mikä hauskinta, tapasin siellä pitkästä aikaa tanskalaiset Sorenin ja Simonin sekä ruotsalaisen Sofien. Musta oli niin kivaa nähdä heitä ja istua taas iltaa yhdessä! Micka kertoi myöhemmin, että olivat kyselleet torstaina häneltä mun puhelinnumeroa, joten ilmeisesti hekin nauttivat mun seurasta.

183313.jpg
Soren ja Sofie matkaseurana vaijeriradalla kohti Sentosaa ekana päivänäni Singaporessa.