Keskiviikkona tutustuin samassa paketissa ja vieläpä tuplana kahteen harvinaisuuteen kaveripiirissäni - suomalaisiin ja tyttöihin. Elina ja Laura olivat lueskelleet bogiani ja ottivat yhteyttä saavuttuaan Singaporeen - vaihtareiksi hekin, mutta eri opistoon (jos mun on lastentarha, niin heidän ehkä sitten musiikkileikkikoulu). Suuntasimme teeman mukaisesti Ladies'Nightiin Dbl O:hon.

Aloittelin kuitenkin oman asuntolani poikien kanssa reteästi kattoterassilla. Kuulin myöhemmin, että alkoholin tuomisesta kämpille lentää pihalle, mutta enpä olisi nukkunut yksin palmun alla. Kerran aiemmin yksi tyttö huomautti Breezereistä kirjahyllyssäni, mutta vastasin, että Suomessa ne luetaan limppariksi. Yannick ja kaverinsa tarjosivat taksikyydin baarin ovelle, jonne olin sopinut treffit tyttöjen kanssa - herrasmiehet ovat selvästi sisäistäneet Ladies'Nightin syvimmän olemuksen, hyvä pojat!

Laura ja Elina olivat virkistävää seuraa kaiken äijästelyn ja lontoonkielen jälkeen, joten tanssilattia oli kutakuinkin koko illan miehitetty suomalaisella naiskauneudella. Mä olin erinomainen opas uusille singaporelaisille; kummastelin aikani, miksi freeflow-tiskin ja vessan sijainti eivät oikein täsmää hatariin muistikuviini, kunnes selvisi, että me olimme maantietasossa ja bileet kakkoskerroksessa. Otimme sitten illan aikana molemmat tilat haltuun.

252940.jpg

Torstaina nysväsin kotosalla ja lopettelin esseeni, josta sainkin jo kannustavaa palautetta lemppariluenoitsijaltani. Perjantaina tenniksen ja lenkkeilyn jälkeen kilautin skypella kotiväelle ja rupattelin reippaat kolme tuntia. Palattuaan töistä Yannick pyysi mut leffan ääreen, mutta nukahti heti painettuaan playta. Mäkin taisin olla aika jäässä, koska tajusin vasta leffan loppupuolella, etteivät tekstit (aina mua varten, jos en saa selvää kuullusta - kiltti Yannick) täsmänneet ollenkaan repliikkeihin.

Lauantaina pelasin tasaisimman ikinä kössiottelun Mickaa vastaan - kaikki neljä erää päättyivät 11-8, vuorotellen kummankin eduksi. Bintanilta tutut saksalaiset olivat sitkeää laatua, joten lähdin heidän kanssaan illalliselle, mutta pyysin Basilin mukaan henkiseksi tueksi. Ruoka oli tosi hyvää ja pojilla perinteikkäästi pussikaljat mukana. Saksalaisia oli tällä kertaa viisikon verran, kaikki työharjoittelussa Singaporen Siemensilla.

Ilta jatkui Ministry of Soundissa, jossa törmäsimme ekaa kertaa näissä maisemissa (Arin kännykän MP3-Apulantaa Bintanilla ei lasketa) luksusmusaan - Rap/HipHop/R'n'B piti mut ja Basilin liekeissä tanssilattialla aamuviiteen. Singaporen baareissa lattia on niin siisti ja siruton, että mä tanssahtelen paljain tassuin, kun korot alkavat ahdistaa. Saksalaiset väsähtivät jo aiemmin, joten palasimme Davidin ja Sebastienin seurassa MacMorningin kautta kämpille.

252933.jpg

Sunnuntain pyhitimme Mickan kanssa Singapore-saitsarille, ja ihastuin uudelleen kaupunkiini. Pyöriskelimme Marina Bayn ympäristössä nautiskellen suurkaupungin tunnelmasta ja hyvästä seurasta. Istahdimme meren ääreen Merlionin (Singaporen symbolina pidetty harvinaisen typerännäköinen jellona-kalapatsas) pyrstön jatkeeksi, korkkasimme urheasti Singaporen museotarjonnan Asian Civilisations Museumissa, söimme ihanan illallisen Insomniassa ja päätimme päivämme (heh) suklaakahvilaan. Join ekaa kertaa elämässäni aitoa hot chocolatea, jota parempaa ei voi mikään olla! Juustokakku jätskillä, mansikoilla ja suklaakastikkeella oli myös aika jees.

252953.jpg

Maanantaiaamuna koin kauhunhetkiä tenniskentällä, kun olin pahimmillaan 5-2 tappiolla Vasilia vastaan. Pyristelin kuitenkin lopulta niukkaan voittoon, huhhuh! Myöhästyin hitusen ryhmäprojektipalaverista, joten tytsyt olivat jo päättäneet, että tuotamme 10 000 sanan näytelmäkäsikirjoituksen, jepjep. Iltasella valikoin kevään kurssini: koulunpenkin kuluttaminen vain torstaisin ja perjantaiaamupäivisin tuntuu passelilta muita aktiviteetteja ajatellen. Viikonloput ovat siis keväällä viisipäiväisiä!

Tiistaina piipahdin Vietnamin lähetystössä jättämässä viisumihakemuksen ja Mickaa odotellessa tutustuin Hollan Villageen (Singapore-saitsari, osa 2). Kävimme yhdessä kampaajalla, mikä oli huisin hauskaa. Istuimme kolme tuntia vierekkäisissä tuoleissa, joimme teetä, selailimme muotilehtiä ja puhuimme tyttöjen juttuja. Italialainen illallinen kruunasi päivän. Tänään keskiviikkona keskityin luentojen jälkeen siihen näytelmäkässäriin ja pyörähdin pikaisesti keskustassa ostoksilla.

252955.jpg
Törmäsin tähän herraan maleksiessani Hollantilaiskylillä orpona ilman Mickaa

Huomenna hoitelen käytännön asioita kampuksella. Oon jo oppinut, että kannattaa kysyä neuvoja, nyökytellä kilttinä tyttönä päätään ja tehdä lopulta vaivihkaa oman mielensä mukaan. Kaavasta poikkeaminen yritetään tehdä täällä mahdottoman vaikeaksi, mutta toimistotantat on helppo jallittaa luomalla illuusio heidän hallitsemastaan pelistä.

Perjantaiaamuna lähdemme Elinan ja Lauran kanssa viikonloppureissuun Melakaan, joka on käyneiden mukaan yksi Malesian kauneimmista kaupungeista. Joku random-Santeri saattaa tulla mukaan, mutta varmaa tietoa ei vielä ole.