Tentit takana ja kuuden viikon joululomareissu edessä!! Vimpan viikonlopun Singassa nautin tärkeiden ihmisten seurasta ja kansainvälisestä keittiöstä kaupungin hulppeimmilla mestoilla.

Torstaina shoppailimme Mickan kanssa Singaporen sydämessä, Orchard Roadilla. Ostoskeskukset ja pääkatu paljastivat täkäläisen joulutunnelman salaisuudet: kultaa, kimallusta ja kirkkaita värejä.

287849.jpg

Perjantaina istuin viimeistä iltaa Basilin kanssa Fullerton-hotellin suklaabuffettissa. Upottavat nojatuolit, tunnelmavalaistus, yhdeksää eri laatua aitoa hot chocolatea, kymmeniä suklaajälkkäreitä pikkuruisissa annosmaljoissa marjoilla ja lehtikullalla koristeltuna, chocolate fountain mansikoiden ja kaiken muun mahdollisen kuorruttamiseen, viiden tunnin juttutuokio fiksun ja filmaattisen sveitsiläisen kanssa - en ole vieläkään ihan varma, oliko se totta vai ihanaa unelmaa.

 
287837.jpg

Lauantaina hävisin Mickalle kolme erää squashia. Pelin jälkeen söimme lounasta Davidin ja Basilin kanssa ja sanoimme pojille heiheit. Illalla katsastimme Mickan ja Nannan (myöskin Tanskanmaalta) kanssa uuden James Bondin ja etenkin tanskalaisen pahiksen.

287834.jpg

Sunnuntaina suuntasin tanskalaistyttöjen ja irlantilaispoikien kanssa Raffles-hotellin (Sini: siellä hörpitään huhtikuussa Singapore Slingit!) hulppealle brunssille. Tarjoilu oli virallisesti buffet, mutta kokit valmistivat osan annoksista vasta mun valittua esmes pastalaadun tai crepin sisällön. Mättöön oli varattu kolme tuntia, mutta koska kukaan ei potkinut meitä pihalle otimme parin tunnin aikalisän. Mä en edes koskenut seafood-osastoon, mutta kävin tuplasti läpi juustot, hedelmät, salaatit, pastat, lihat,  lisukkeet ja  barbecue-puolen. Jälkkäreitä tuli haettua viisi kertaa. Kuvat kertovat:

287836.jpg

287840.jpg

Koska en pärjännyt squashissa lauantaina reilun pelin hengessä, otin iltasella uusintaottelun ehdottomasti liikaa mereneläviä popsinutta Mickaa vastaan.

Eilen maanantaina kirjoittelin toisen ja samalla vimpan tenttini. Tällä kertaa vastailin kysymyksiin singaporelaisten suhteesta oman kansakuntansa historiaan (täkäläisissä kouluissa ei opetettu itsenäisyyden ekoina vuosina ollenkaan historiaa tai maantietoa, koska kaikkien kansalaisten toivottiin keskittyvän talouskasvun edistämiseen)  ja hallituksen sotkeutumisesta kansalaisten yksityiselämään kuten perhesuunnitteluun (vieläkin, jos joku ei ole avioitunut yliopisto-opiskelunsa loppuvaiheessa, hallitukselta tulee postitse virallinen kehotus älykkäille kansalaisille hankkia lapsia keskenään, jotta kansakunta jalostuu).

On tämä sairas maa asua, mutta oikein mukava hengailla! Nyt karkaan kuitenkin kuudeksi viikoksi maailmalle. Lennämme Calin kanssa tänään Kiinaan, jota katselemme kymmenen päivää pohjoisesta etelään reittiä Peking - Xian - Shanghai - Guangzhou. Emppu saapuu Guangzhouhun pe 15.12. ja siitä alkaa suomalaistyttösten seikkailu Vietnamin kautta Kamputseaan! Palailen Singaporeen tammikuun puolenvälin paikkeilla.

287839.jpg

Eilisiltana söimme Mickan kanssa vimpat lasagnet ja browniet Munchie Monkeyssa kampuksella. Selailimme MacBookiemme fotoalbumeita ja fiilistelimme menneitä. Tutustuin Mickaan Sentosalla ekana päivänäni Singassa, ja kaveruus muuttui neljän kuukauden aikana ystävyydeksi. Micka totesi, että sekä hän että Basil taisivat päästä niin lähelle mua Sabahan käärmesetin seurauksena: He pitivät mua kädestä ja kainalossa, kun istuimme kolmisin autossa matkalla sairaalaan. Kukaan ei tiennyt, oliko mulla myrkkyä veressä - kuinka paljon ja minkälaista. Micka sanoi pelänneensä tosissaan joutuvansa soittamaan mun äipälle, ettei tyttö tulekaan takaisin.